Sninská nemocnica získa nový skiaskopický prístroj za vyše 58.000 eur

06.10.2010 Snina

Snina 6. októbra (TASR) - Operácie na chirurgickom oddelení Nemocnice Snina, s. r. o. sa budú o niekoľko týždňov vykonávať s pomocou nového technologického zariadenia.
Mesto, ktoré je zriaďovateľom zdravotníckej spoločnosti, v týchto dňoch ukončilo verejné obstarávanie na dodávateľa mobilného skiaskopického prístroja za viac ako 58.000 eur.
Dodávateľ nového prístroja bude povinný, na základe podmienok kúpnej zmluvy, ktorú v týchto dňoch podpíše s miestnou samosprávou, vykonať inštaláciu, odskúšanie funkčnosti a prevádzkyschopnosti dodaného technologického zariadenia v priestoroch nemocnice, informoval TASR Ján Paľovčík z právneho oddelenia Mestského úradu v Snine. Súčasťou dohodnutej ceny je podľa jeho slov aj zaškolenie zamestnancov do jeho obsluhy, odovzdanie príslušnej dokumentácie a zabezpečenie záručných a servisných služieb.
Nový prístroj nahradí starší, obdobný typ zariadenia, ktorý sa doteraz používal na chirurgickej operačnej sále pre účely traumatológie a úrazovej chirurgie. Podľa slov Moniky Lukačinovej z rádiodiagnostického oddelenia sninskej nemocnice má nová röntgenová technológia oproti pôvodnej niekoľko vylepšení. \"Za všetky spomeniem napríklad lepšiu prácu s obrazom prostredníctvom modernej digitálnej techniky, čiže nebude potrebné zhotovovanie snímok. Dôležitou je aj nižšia radiačná záťaž na pacientov počas práce nového zariadenia, \" uzavrela Lukačinová.
 

Vyberte región